mgr Katarzyna Barańska
15 Marz

Słodkości w indulinoodporności

Markizy

Składniki na spód:

Ciecierzyca z puszki  200g

Zmielone orzechy ziemne  2łyżki

Proszek do pieczenia  1/2 łyżeczki

Laska wanilii  1sztuka

Otręby owsiane/ zmielone płatki owsiane  2łyżki

Gorzka czekolada 80-90% bez cukru  30g

Banan  1/2 sztuki

Składniki na krem:

Gęste mleczko kokosowe  21%  300ml

Wiórki kokosowe  2łyżki

Siemie lniane/ chia  3łyżeczki

Łupiny babki płesznik  1łyżeczka

Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciecierzycę dokładnie odsącz z zalewy i zmiksuj z resztą składników na gładką masę. Mokrą dłonią uformuj z niej kuleczki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszcz i piecz ok. 15minut w 180st. C. Mleko kokosowe rozmiksuj, dodaj siemię lniane/ chia oraz łupinę babki i wymieszaj lub zmiksuj. Wstaw krem do lodówki do stężenia. Wyłóż po łyżeczce masy na środek połowy ciasteczka i przykryj drugą połową. Przechowuj w lodówce.

Twój komentarz




POKAŻ