mgr Katarzyna Barańska
05 Sty

Makron z pieczonym łososiem i pietruszkowym pesto

Szybki i zdrowy obiad :)

SkładnikI:

- makaron pełnoziarnisty 60g

- łosoś surowy 100g

- natka pietruszki 20g

- ser żółty tarty 5g

- czosnek 2g

- sok z cytryny 10g

- oliwa z oliwek 10g

- pieprz czarny mielony 4g

- sól 4g

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Liście pietruszki przełożyć do głębokiego naczynia. Dodać czosnek, łyżeczkę soku z cytryny, ser żółty, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Łososia skropić łyżeczką soku z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i ugotować na parze. Gotowego łososia podzielić na małe kawałki. Do makaronu dodać pietruszkowe pesto, łososia i wymieszać.

Twój komentarz




POKAŻ