Składniki na nadzienie:
Erytrol/ksylitol 10g (2 łyżeczki)
Pomarańcza 100g (pół sztuki)
Jogurt skyr 150g (1kubek)
Składniki na naleśniki budyniowe:
Jajo 50g (1 sztuka)
Budyń w proszku waniliowy,bez cukru 35g (1paczka)
Woda 90g (9łyżek)
Oliwa z oliwek 2,5g (pół łyżeczki)
Sposób przygotowania:
Jajo roztrzepać z wodą i proszkiem budyniowym. Na dobrze rozgrzaną patelnię, nasmarowaną lekko tłuszczem, wylać masę naleśnikową. Smażyć z obu stron, przewracając delikatnie (ciasto jest delikatne). Z podanej porcji wychodzą 2 naleśniki. Jogurt wymieszać z substancją słodzącą. Na gotowe naleśniki wyłożyć masę jogurtową, owoce i zawinąć.
Twój komentarz