mgr Katarzyna Barańska
25 List

Posiłek potreningowy

Naleśniki budyniowe ze skyrem i pomarańczą

Składniki na nadzienie:

Erytrol/ksylitol                          10g (2 łyżeczki)

Pomarańcza                            100g (pół sztuki)

Jogurt skyr                              150g (1kubek)

Składniki na naleśniki budyniowe:

Jajo                                                               50g (1 sztuka)

Budyń w proszku waniliowy,bez cukru           35g (1paczka)

Woda                                                            90g (9łyżek)

Oliwa z oliwek                                                2,5g (pół łyżeczki)

Sposób przygotowania:

Jajo roztrzepać z wodą i proszkiem budyniowym. Na dobrze rozgrzaną patelnię, nasmarowaną lekko tłuszczem, wylać masę naleśnikową. Smażyć z obu stron, przewracając delikatnie (ciasto jest delikatne). Z podanej porcji wychodzą 2 naleśniki. Jogurt wymieszać z substancją słodzącą. Na gotowe naleśniki wyłożyć masę jogurtową, owoce i zawinąć.

Twój komentarz




POKAŻ