mgr Katarzyna Barańska
01 Gru

Szybki obiad

Ryż z indykiem, marchewką i papryką

Składniki:

Ryż basmati                         50 g - pół woreczka
Filet z indyka                        150 g - 1 porcja
Oliwa z oliwek                      10 g - 1 łyżka
Papryka żółta                       100 g - pół średniej sztuki
Marchew                              100 g - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z indyka oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Natrzeć olejem i przyprawami. Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a paprykę pokroić w paski. Na patelni poddusić mięso z warzywami przez około 5 minut, po czym przykryć patelnię i dusić całość około 10 minut. Mięso i warzywa połączyć z ryżem.

Twój komentarz




POKAŻ