mgr Katarzyna Barańska
13 Sty

Włoska przekąska

Chrupiące bruschetty z mozzarellą i pomidorami

Składniki:

Chleb razowy/graham  3kromki

Czosnek  1ząbek

Migdały słupki  1łyżeczka

Ocet balsamiczny  1łyżeczka

Bazylia świeża  2łyżeczki

Pomidorki koktajlowe  7sztuk

Oregano  1łyżeczka

Ser mozzarella półtłusty  pół sztuki 65g

Sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczywo wyłożyć na blasze do pieczenia. W małej miseczce połączyć ocet balsamiczny i suszone oregano. W naczyniu połączyć ćwiartki pomidorów, pokrojony czosnek, migdały, liście bazylii. Składniki zalać octem balsamicznym z przyprawami. Na kromki pieczywa położyć po plastrze mozzarelli i pomidory. Zapiekać w piekarniku około 5-7 minut.

Twój komentarz




POKAŻ