mgr Katarzyna Barańska
17 Sty

Domowe wyroby

Przepis na domową szynkę

Składniki:

Pierś z kurczaka/indyka  1 sztuka

Czerwona papryka w proszku  2 łyżki

Majeranek  1 łyżka

Sól   według uznania

Przyprawa do mięs  2 łyżki

Oliwa z oliwek  2 łyżki

Sposób przygotowania:

Przyprawy sypkie, mieszamy ze sobą, dodajemy oliwę. Pierś z kurczaka/indyka dokładnie myjemy i osuszamy. Kurczaka/indyka obtaczamy w marynacie i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni i pieczemy około 45-60 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Następnie można kroć i kłaść na kanapki. Smacznego :)

 

Twój komentarz




POKAŻ