mgr Katarzyna Barańska
05 Sty

Zdrowy fast food

Quesadilla z fasolą, mango i ryżem z guacamole

Składniki:

Awokado  50g (1/4 sztuki)

Cebula  25g (pół sztuki)

Fasola konserwowa  60g (3 łyżki)

Limonka  50g (pół sztuki)

Mango  70g (1/4 sztuki)

Papryka czerwona ostra  65g (pół sztuki)

Pomidor  60g (1 sztuka)

Ryż basmati  30g (2 łyżki)

Ser mozzarella półtłusty  30g (2plastry)

Tortilla razowa  65g (1placek 25cm)

Sposób przygotowania:

Ugotować ryż, piekarnik nagrzać do 200stopni. Do miski wrzucić opłukaną fasolę, startą mozzarellę, obrane, pokrojonę w kostkę mango, posiekaną papryczkę, sok z limonki, pieprz i sól. Na koniec dodać ugotowany ryż i wymieszać. Na blaszce wyłożonej papierem położyć placek tortilli, wyłożyć farsz i zawinąć lub złożyć na pół. Piec ok. 5-10 min w piekarniku, aż ser się rozpuści, a placek tortilli się zarumieni. Podawać z guacamole z pokrojonych w drobną kosteczkę awokado, cebulki i pomidora bez skórki.

 

Twój komentarz




POKAŻ