
Składniki:
Awokado 50g (1/4 sztuki)
Cebula 25g (pół sztuki)
Fasola konserwowa 60g (3 łyżki)
Limonka 50g (pół sztuki)
Mango 70g (1/4 sztuki)
Papryka czerwona ostra 65g (pół sztuki)
Pomidor 60g (1 sztuka)
Ryż basmati 30g (2 łyżki)
Ser mozzarella półtłusty 30g (2plastry)
Tortilla razowa 65g (1placek 25cm)
Sposób przygotowania:
Ugotować ryż, piekarnik nagrzać do 200stopni. Do miski wrzucić opłukaną fasolę, startą mozzarellę, obrane, pokrojonę w kostkę mango, posiekaną papryczkę, sok z limonki, pieprz i sól. Na koniec dodać ugotowany ryż i wymieszać. Na blaszce wyłożonej papierem położyć placek tortilli, wyłożyć farsz i zawinąć lub złożyć na pół. Piec ok. 5-10 min w piekarniku, aż ser się rozpuści, a placek tortilli się zarumieni. Podawać z guacamole z pokrojonych w drobną kosteczkę awokado, cebulki i pomidora bez skórki.
Twój komentarz