Składniki na spód:
Ciecierzyca z puszki 200g
Zmielone orzechy ziemne 2łyżki
Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Laska wanilii 1sztuka
Otręby owsiane/ zmielone płatki owsiane 2łyżki
Gorzka czekolada 80-90% bez cukru 30g
Banan 1/2 sztuki
Składniki na krem:
Gęste mleczko kokosowe 21% 300ml
Wiórki kokosowe 2łyżki
Siemie lniane/ chia 3łyżeczki
Łupiny babki płesznik 1łyżeczka
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciecierzycę dokładnie odsącz z zalewy i zmiksuj z resztą składników na gładką masę. Mokrą dłonią uformuj z niej kuleczki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszcz i piecz ok. 15minut w 180st. C. Mleko kokosowe rozmiksuj, dodaj siemię lniane/ chia oraz łupinę babki i wymieszaj lub zmiksuj. Wstaw krem do lodówki do stężenia. Wyłóż po łyżeczce masy na środek połowy ciasteczka i przykryj drugą połową. Przechowuj w lodówce.
Twój komentarz