mgr Katarzyna Barańska
17 Marz

Obiadek dla malucha

Kotleciki z kaszy

Składniki:

Kasza gryczana  1woreczek

Jajko  1sztuka

Cebula  1/2sztuki

Ser biały półtłusty  10dag

Bułka tarta  2łyżki

Olej rzepakowy  do smażenia

Przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować i poczekać, aż ostygnie. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, polączyć z kaszą. Wbić jajjko, dodać rozdrobniony wicelcem ser, bułkę tartą i przyprawy. Całość zmiksować na kleistą masę, uformować z niej kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju. Po zdjęciu z patelni odsączyć nadmiar tłuszczu papierowym ręcznikiem. Podawać z warzywami na ciepło. Kotleciki mogą stanowić również znakomity dodatek dodań z sosami.

Twój komentarz




POKAŻ