mgr Katarzyna Barańska
22 Marz

Zdrowa kolacja

Grzanki z pastą z twarogu i makreli

Składniki:

Chleb razowy  2kromki

Makrela  50g

Ser twarożkowy lub wędzony twaróg  50g

Przecier pomidorowy  2łyżki

Jogurt grecki  2łyżki

Posiekany szczypiorek  4łyżki

Przyprawy: sól, pieprz, ostra i słodka papryka

Ogórek kiszony  1sztuka

Natka pietruszki  do posypania

Sposób przygotowania:

Wymieszaj dokładnie twaróg z mięsem z ryby/ tofu z solą czarną, jougrtem, przecierem i zmiksuj. Przypraw solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Dodaj posiekany szczypiorek, wymieszaj. Posmaruj tosty pastą, udekoruj plastrami ogórka i natką pietruszki.

Twój komentarz




POKAŻ