Składniki:
Mięso drobiowe 200g
Mieszanka chińska mrożona 400g
Seler naciowy 1łodyga
Szalotka 1sztuka
Czosnek 1-2 ząbki
Ostra papryczka 1sztuka
Imbir świeży kawałek
Przyprawy: sól, pieprz, curry, sos sojowy, papryka ostra i słodka
Olej rzepakowy/kokosowy 2łyżki
Makaron sojowy/ryżowy 30g
Bulion warzywny 300ml
Natka pietruszki/kolendra do posypania
Sposób przygotowania:
Mięso przypraw curry, ostrą i słodką papryką oraz pieprzem i skrop sosem sojowym. Zostaw na 30minut do zamarynowania. Na patelnię typu wok wlej olej, dodaj mięso, posiekaną cebulę, czosnek, papryczkę i selera. Przypraw solą, pieprzem i duś około 3minuty. Dodaj mieszankę warzywną, starty imbir, wlej bulion i duś około 15minut. Na koniec dorzuć makaron, i duś pod przykryciem aż makaron zmięknie. Przed podaniem posyp zieleniną.
Twój komentarz