mgr Katarzyna Barańska
30 Marz

Dzień muffinki

Muffinki z cukinii z malinami

Składniki:

Starta cukinia  2szklanki

Masło/olej kokosowy extra virgin  3łyżki

Jajka  2sztuki

Ksylitol/stewia/inulina  opcjonalnie 2łyżki

Gorzkie kakao  3łyżki

Proszek do pieczenia  1łyżeczka

Płatki owsiane  1/2szklanki

Gorzka czekolada  20g

Maliny/wiśnie  200g

Sposób przygotowania:

Do miski wbij jajko, dodaj masło/olej oraz cukinię i zmiksuj na wysokich obrotach. Do masy dodaj kakao, płatki, proszek, słodzidło, rozpuszczoną czekoladę i ponownie zmiksuj. Wlej masę do foremek na muffinki, na wierzchu ułóż malimy i piecz ok.25 minut w 170'C do tzw. suchego patyczka. Smacznego :)

Twój komentarz




POKAŻ